Yritys

Kuva- ja tekstiilitaiteilija Anna Rantakoski totesi jo opiskeluaikanaan, että suuri osa ihmisistä kokee maalaustaiteen etäiseksi. Monet ovat maalaustaiteesta kiinnostuneita, mutta taide koetaan kaukaiseksi kultturellin eliitin harrastukseksi ja yksilöllisen taiteen hankinta omaan kotiin on hinnaltaan kallista.Rantakoski Designs vastaa tähän ongelmaan tuomalla uniikkia taidetta kotiisi. Taide ja tavallinen kulutustavara lähentyvät, kun verho onkin katseenvangitseva maalaus ja kotisi sisustuksen herättää uuteen hehkuun ylellinen päiväpeite tai yksilöllinen sisustusmaalaus. Lisäksi akustiikkalevysarja tuo sisustukseesi saumatomasti sopivan taideteoksen jolla on merkittävä asumisviihtyvyyteen vaikuttava funktio. Rantakoski Designs tuo kotiisi kestäviä pitkään iloa tuottavia tulevaisuuden klassikkoja.

Anna Rantakoski maalaa ja painaa käsin sisustumaalauksia, akustiikkalevyjä, sisustuskankaita, ja muita sisustustekstiileitä, jotka luovat tilaan haluttua tunnelmaa innovatiivisin aihein ja värein. Materiaaleina tuotteissa käytetään luonnonkuituja, eli puuvillaa, pellavaa ja silkkiä. Tuotteet valmistetaan ekologisesti. Koska kankaat maalataan yksittäiskappaleina alusta loppuun, kankaan kuvio- ja värimaailmaa voidaan tarvittaessa muuntaa asiakkaan toiveisiin sopivaksi. Rantakoski pitääkin tuikitärkeimpänä punaisena lankana kokonaan asiakkaalle räätälöityjä tuotteita, jolloin asiakas saa kotinsa tekstiileihin oman läheisen tarinansa.

Anna Rantakoski opiskeli kuvataidetta Joensuun Taideinstituutissa ja siirtyi sitten Kuopion Muotoiluakatemiaan opiskelemaan tekstiilimuotoilua. Valmistuttuaan Tekstiilimuotoilun Artenomiksi, kahdeksan vuoden taideopintojen jälkeen, hän alkoi maalata ammatikseen uniikkeja, yksilöllisiä maalauksia suurille kankaille.

Rantakoski asui Belgiassa vuodet 2000-2007 ja siellä asuessaan suunnitteli sekä toteutti Brysselin Suomalaisen Merimieskirkon toimitilojen sisustuksen ja sisustustekstiilit, hartaushuoneen alttaritaulun ja sisustustekstiilit sekä kirkon kappelin kirkkotekstiilit. Lisäksi Rantakoski suunniteli ja toteutti muita sisustuspalveluita, kankaita ja sisustustuotteita Brysselissä ja piti useita näyttelyitä Brysselin Merimieskirkon näyttelytilassa. Rantakoski perusti Brysselin suomalaisille pienimuotoisen kansalaisopiston vuonna 2000 ja opetti siellä kuuden vuoden aikana säännöllisesti lähes kolmeakymmentä eri aihetta.

Muutettuaan takaisin Suomeen Anna pohti hetken millaiseen työeläämään pyrkisi ja käytyään Luovien alojen yrittäjyys-kurssin jälkeen perustettiin Rantakoski Designs. Yritys sijaitsee Helsingin Herttoniemessä ja aloitti toimintansa alkuvuodesta 2009.  Yritys palvelee yhtälailla yritysasiakkaita, kuin myös yrityksiäkin. Tiivistä yhteystyötä Rantakoski Designs tekee sisustusuunnittelijoiden ja arkkitehtitoimistoinen kanssa.

 

anna-rantakoski

Comments are closed.